PMU & Medische Pigmentatie

PMU

Bij Mariska bestaat iedere nieuwe pigmentatie van de wenkbrauwen of eyeliner uit 3 behandelingen.

Door 3 laagjes over elkaar aan te brengen, krijg je een natuurlijke kleur die langer blijft zitten, dan in 1 of 2 behandelingen. Wenkbrauwen zien er daardoor natuurlijker uit en een eyeliner zit er strakker en mooier op. Bovendien kun je de permanente make-up perfectioneren met een 3e behandeling. Permanente make-up is een tijdelijke pigmentatie die gedurende 1-3 jaar mooi blijft zitten.

Er wordt veel aandacht besteed aan natuurlijke wenkbrauwen. Voor ieder persoon betekent dat een andere techniek, vorm, dikte en vooral ook kleur! Geen één wenkbrauw is hetzelfde.

Bij Mariska worden de wenkbrauwen altijd op maat gemaakt, passend bij jouw gezicht en wensen.

De behandeling

Na de intake nemen we de tijd om de vorm, kleur en techniek te bepalen voor je wenkbrauwen of eyeliner. Wanneer we hier samen uit zijn, dan pas gaan we de behandeling starten!

Voor de  wenkbrauwen: voor iedere behandeling breng je een uur van te voren EMLA crème aan op de wenkbrauwen. (1/3 van een tube van 5 ml).

Voor de ogen/eyeliner: voor iedere behandeling breng je de EMLA crème  mee naar de salon. Liever niet zelf aanbrengen, dit om te voorkomen dat het in de ogen loopt!

*EMLA crème (lidocaïne) is een crème die de huid plaatselijk verdooft, deze dient U op doktersrecept bij de apotheek te halen.

De kleur van de pigmentatie is na de behandeling donkerder dan gewenst. De opperhuid zuigt zich vol met pigment, deze laag schilfert na 3-4 dagen af, de pigmentatie wordt dan een stuk lichter. Bij de volgende 2 behandelingen kan de vorm en kleur worden bijgewerkt, zo worden de wenkbrauwen of eyeliner steeds mooier.

Medische Pigmentatie

Onder dermatografie of medische pigmentatie vallen veel verschillende behandelingen en technieken.  Het doel is altijd om het eindresultaat er zo natuurlijk mogelijk uit te laten zien.

Tepel- en tepelhofreconstructie  Voor een tepel en tepelhof gaan we samen bekijken wat er het mooist bij jouw borst past. Dit is voor iedereen verschillend.  Met de nieuwste 3D techniek wordt er met licht en schaduw gespeeld. Ook de kleinste details zoals , montgomery kliertjes en allerlei plooitjes worden nauwkeurig ingetekend voor een zeer realistisch 3D effect.

Teennagel 3D techniek , door licht en schaduw in te tekenen creëer je een nagel. Ook dit is mogelijk!

Vitiligo   Bij het behandelen van vitiligo moet de vitiligo al drie jaar stabiel zijn of er moet sprake zijn van segmentaire vitiligo (een zijde van het lichaam).

Littekens   Er zijn veel verschillende technieken om littekens te behandelen. Het inkleuren van gedepigmenteerde (witte) littekens. Scar Relaxation, voor harde en of slecht doorbloede littekens.

Voorbeelden zijn, littekens veroorzaakt door:

 • ● Brandwonden, deze kunnen soepeler worden gemaakt door Scar Relaxation
 • ● Hechtingen
 • ● Borstverkleining, rond de tepelhof en de lijn naar de onderkant van de borst
 • ● Diepere schaafwonden, waarbij het pigment is verstoord
 • ● Wenkbrauwlitteken na val, vaak in kindertijd opgelopen
 • ● Facelift, achter de oren
 • ● Liposuctie, witte plekjes van de canules

De behandeling

Bij de eerste behandeling wordt besproken wat de mogelijkheden zijn en stellen we een behandelplan op. Meestal moet de klant rekenen op 4-7 behandelingen, afhankelijk van de grootte van het litteken en huidstructuren.

Bij een medische pigmentatie worden er verschillende kleuren pigment in de huid aangebracht. Het langzaam opbouwen van de pigmenten garandeert een zo natuurlijk getrouw resultaat.

Tussen elke behandeling ligt een periode van 6 weken. De huid is dan totaal genezen. De vervolgbehandeling heeft dan optimaal effect.

 

prijslijst PMU & Medische Pigmentatie

 Behandeling Prijs nieuwe behandeling
(meestal 3 keer)
Nabehandeling
bestaande klanten

Wenkbrauwen

   
Shadow 415,- 138,-
3-D Hairstrokes 415,- 138,-

Ogen

   
InfraLash (tussen de wimpers)
Boven 300,- 120,-
Onder 250,- 110,-
Korting Boven + Onder -120,- -70,-
     
Eyeliner medium (incl. Infralash)
Boven 415,- 138,-
Onder 295,- 120,-
Korting Boven + Onder -170,- -70,-
     
Eyeliner Large (incl. Infralash)
Boven 455,- 150,-
Onder 295,- 120,-
Korting Boven + Onder -170,- -70,-
     
Eyeliner XL  (incl. Infralash)
Boven 434,- 170,-
Onder 295,- 120,-
Korting Boven + Onder -170,- -70,-
     
Dermatografie/Medische Pigmentatie
Areola Unilateraal 420,- 165,-
Areola Bilateraal 530,- 215,-
     
Overige behandeling Dermatografie
Per behandeling v.a. 165,- 165,-

Nazorg

Als U de PMU goed verzorgd, duurt het ongeveer 5 weken tot de behandelde huid compleet genezen is. Algemene gezondheid en lichamelijke conditie spelen hierbij een rol. Persoonlijke hygiëne is tijdens de genezingstijd van de PMU absoluut noodzakelijk. Indien de nazorginstructies nauwkeurig worden opgevolgd zal je hier vrijwel geen hinder van ondervinden en zal de huid zich probleemloos herstellen.

 • • U dient de huid gedurende 3 dagen droog te houden. Vermijd water, zwembad, sauna enz.
 • • Raak de PMU zo min mogelijk met de handen aan.
 • • U mag de behandelde huid 1x per dag insmeren met een dun laagje vaseline.
 • • Ga niet in de zon met de behandelde huid.

TIP: Was uw haar de avond voor de behandeling.

Hygiëne & Veiligheid

Mariska van Keulen is lid van de NSGP, dit is de Nederlandse Stichting voor Geregistreerde PMU-specialisten. Een NSGP-specialist schoolt zich minimaal 2x per jaar bij om up-to-date te blijven van het vak Permanente Make-up. Daarnaast worden de veiligheidsrichtlijnen gevolgd, zoals deze zijn opgesteld door de GGD. De salon is  goedgekeurd op alle veiligheids- en hygiëne eisen door de GGD Zaanstreek-Waterland.

 

Voor en na foto’s